Levensverhaal

Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, jij ook. Hoe mooi is het om jouw verhaal op beeld vast te leggen en te laten zien wie je was en wie je nu bent? Ik kan jou helpen met het maken van deze tijdloze herinnering voor jouw kinderen en kleinkinderen.

Een levensverhaal is een bijzonder filmportret van ± 20 minuten waarin jij, of een dierbare, centraal staat. Het is een combinatie van een interview bij jou thuis en archiefmateriaal zoals oude foto’s. In het levensverhaal komen de grote gebeurtenissen uit jouw leven aan bod, maar ook de kleine intieme momenten worden niet vergeten.

Voordat de opnames van start gaan bespreken we welke onderwerpen er aan bod komen. Na deze voorbereiding ga ik je interviewen en later tijdens de montage verwerk ik de oude foto’s en/of filmbeelden. Uiteraard nemen we overal rustig de tijd voor. Verder op deze pagina wordt alles stap voor stap uitgelegd.

Je kunt ook een levensverhaal laten maken van een dierbare, bijvoorbeeld van je vader of moeder. Daarnaast kan de film uitgebreid worden door meerdere personen aan het woord te laten of de geportretteerde in het dagelijks leven te volgen. Neem contact met mij op om de mogelijkheden door te spreken.

Wat is de werkwijze van een levensverhaal?

Het onderstaande stappenplan is van toepassing op het maken van het standaard levensverhaal. Voor maatwerk geldt een andere werkwijze.

Aanvraag

Je wilt een levensverhaal laten maken en neemt contact met mij op. We nemen in het kort door wat je graag zou willen en we maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Voorbereiding

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel je wat je ideeën en wensen zijn. De geportretteerde persoon is hierbij ook aanwezig, indien je dit niet zelf bent. We maken een overzicht van de belangrijkste punten die in de film verwerkt moeten worden.
Ik werk ons gesprek uit in een filmplan waarin staat beschreven wat we besproken hebben. Deze krijg je toegestuurd waarna we nog zaken eventueel kunnen aanpassen.
In aanloop naar de opnames verzamel je foto’s, video’s en andere documenten die in de film verwerkt gaan worden.

Productie

Als het voorwerk is gedaan kunnen de opnames beginnen. Deze worden op één dag gepland en bestaat uit het interview bij jou thuis. We nemen rustig de tijd met voldoende pauzes. Ben je over bepaalde stukken niet helemaal tevreden? Dan nemen we die opnieuw op, geen probleem!
Van het opgenomen filmmateriaal en de uitgekozen archiefbeelden maak ik een eerste ruwe montage. Deze krijg je te zien waarna je eventuele aanpassingen kunt doorgeven.
Na overleg maak ik de definitieve montage en pas beeld- en geluidsnabewerking toe (zoals kleuren aanpassen, titels toevoegen en geluiden op elkaar afstemmen).

Levering

Het levensverhaal is af! Je ontvangt een link naar een webpagina waar je de film kunt downloaden. Tevens staat de film online afgeschermd met wachtwoord, zodat alleen jij de film kunt bekijken.

€1.375,- (incl. BTW)

Dit zijn de kosten voor het laten maken van een standaard levensverhaal.

Het volgende is inbegrepen:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van een filmplan (hierin staat de opbouw van de film en de tijdlijn beschreven) en vragenlijst
  • Opnames van ± 5 uur (interview bij de geportretteerde thuis)
  • Verwerken van archiefmateriaal (zoals het inscannen van foto’s)
  • Montage van de film van ± 20 minuten
  • Eén correctieronde waarin je eventuele aanpassingen kunt doorgeven
  • Nabewerking (kleur en geluid optimaliseren, muziek en titels toevoegen)
  • Het online plaatsen van de film met wachtwoord
  • Reiskosten tot 15 km (vanuit Berkel-Enschot)

Bijkomende kosten:

€0,35 per km reiskosten (na 15 km vanuit Berkel-Enschot).

Maatwerk:

Wil je meerdere personen aan het woord laten, op meerdere locaties filmen of een langere film laten maken? Dat is uiteraard mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden en een op maat gemaakte offerte.

Interesse in een levensverhaal?

Neem dan contact met mij op zodat we kennis kunnen maken en jouw wensen en mogelijkheden kunnen bespreken.