Over

De persoon achter Filmverhaal is Nico de Laat. Hij is een bevlogen filmer met een passie voor het vertellen van persoonlijke verhalen. Deze interesse ontstond al tijdens zijn filmstudie aan de HKU (Hogeschool voor de kunsten Utrecht). Sindsdien maakte hij diverse filmportretten waarin hij de mens centraal stelt. Sinds 2010 werkt Nico als freelance filmer en vormgever.

“Met Filmverhaal maak ik korte films. Van promofilms tot portretten voor bedrijven, organisaties en ondernemers. Het persoonlijke verhaal staat hierin centraal. Ik luister naar de mensen achter een organisatie en laat hen aan het woord. Dit is in mijn optiek de beste manier om de boodschap van de film op een integere manier over te brengen en de doelgroep aan te spreken.”

De kracht van Filmverhaal én daarmee die van Nico ligt in de ‘kleine’ werkwijze.

“Als ik bijvoorbeeld een interview ga opnemen neem ik voldoende tijd voor een voorgesprek. Zo kan ik in alle rust de geïnterviewde leren kennen en een band opbouwen. Het is voor mij belangrijk dat deze persoon zich op zijn gemak voelt, wat uiteindelijk terug te zien is in het eindresultaat. Daarom werk ik bij voorkeur alleen of ga ik bij grotere producties met enkel een camera- en geluidsman op pad.”

Ben je benieuwd wat Filmverhaal voor jou kan betekenen? Hieronder vind je een opsomming met wat Filmverhaal doet en voor wie Filmverhaal werkt. Erg overzichtelijk en helder natuurlijk, maar uiteindelijk levert Filmverhaal maatwerk.

“Elke productie en opdrachtgever is uniek en is niet onder één kopje te plaatsen. Neem daarom contact met me op en dan gaan we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen”.

Nieuwsgierig geworden naar de producties van Filmverhaal? Bekijk dan het portfolio of neem contact op met Nico voor meer informatie.

Wat?

Voor wie?

Nico de Laat