Over

Kleine verhalen groot maken

Mijn naam is Nico de Laat en ben sinds 2010 werkzaam als freelance filmer, fotograaf en vormgever. Tijdens mijn studie Audiovisuele Media aan de HKU ontwikkelde ik een sterke interesse voor het vertellen van persoonlijke verhalen.

Mijn eerste twee films gingen over een Rolling Stones fans-echtpaar uit de Achterhoek en een Tilburgse hobbyvisser. In eerste instantie is hier niets opmerkelijks aan, maar door de combinatie van beeld, geluid en de informele invalshoek kregen deze kleine verhalen een groot leven.

In de jaren daarna kwam ik in aanraking met film- & fotoarchieven. Ik maakte een film over de geschiedenis van Bussum en spitte tientallen fotoalbums, videobanden en plattegronden uit. Ondanks ik helemaal geen connectie met Bussum had, bouwde ik toch een persoonlijke band op met de gemeente. En die band was tot stand gekomen door gesprekken met de inwoners en de rijke archieven. Het is mooi om op deze manier een onbekend onderwerp te onderzoeken en uiteindelijk onderdeel van je wordt.

Na mijn studie ben ik als freelancer aan de slag gegaan en maak naast film ook fotografie, websites en grafisch werk. Altijd met die persoonlijke invalshoek in mijn achterhoofd, zowel in het werk wat ik maak als met de mensen die ik ontmoet.

Met Filmverhaal leg ik verhalen van mensen vast. Verhalen waarin passies, visies en geschiedenis uiteengezet worden. Of het nu voor particulieren is of voor ondernemers: het persoonlijke verhaal staat altijd centraal. Dit is de beste methode om je doel en doelgroep te bereiken, welke dat ook is!

Laten we samen jouw verhaal vastleggen.

Nico de Laat
Scroll naar top